Bel: 0575–787264

Kennis, vakmanschap en kwaliteit
Schoonmaakonderhoud en dakgootreiniging
Binnen- en buiten schilderwerk
Voip

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  captcha

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*

  Privacy Policy

  Hoe een rattenplaag bestrijden?

  Zelf oplossen of hulp inschakelen

  Ratten… ze zijn er ineens. Zonder te kloppen of bellen. En zonder uw toestemming. Het is niet voor niets dat ratten met stip op nummer 1 staan in de lijst met plaagdieren. Ook omdat we het vieze dieren vinden. En terecht, want deze knaagdieren veroorzaken flinke schade en verspreiden zelfs ziektes. Heeft u ratten gesignaleerd? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk af van die ongenode gasten. Ons advies is om een professionele rattenvanger in te schakelen om de rattenplaag te bestrijden. Denkt u dat u ze zelf de baas kunt? Dan geven we u hier enkele bestrijdingstips.

  Zelf ratten bestrijden

  Er zijn diverse manieren om ratten te bestrijden. Maar uiteindelijk komt u altijd uit op het gebruik van rattenvallen en rattengif. En daarmee staat u meteen voor een grote uitdaging als u weet dat ratten zich niet graag laten vangen! Bovendien zien veel mensen vaak bepaalde plekken over het hoofd waardoor de rattenplaag snel weer toeneemt. Professionele rattenbestrijders weten precies waar de ratten zitten en kennen hun looproutes. Het advies blijft dus toch om voor rattenbestrijding professionals in te schakelen. Wilt u het toch zelf proberen? Ga dan aan de slag met de volgende tips.

  Rattenvallen

  Er zijn verschillende soorten rattenvallen, zoals inloopvallen, klapvallen en elektronische vallen. Bij de ene val blijft de rat leven en kunt u hem uitzetten, bij de andere is de rat direct dood of gaat hij later dood door het gebruik van rattengif. Let bij het zetten van vallen altijd op de looproute van de rat: hij zal de eerste dagen de nieuwe dingen op zijn pad ontwijken, dus ook uw vallen. Na een paar dagen worden ratten nieuwsgierig en gaan ze op onderzoek uit.

  Rattenvallen gecombineerd met rattengif

  Vaak wordt geadviseerd rattenvallen te combineren met rattengif. Wij raden u aan om dit niet zelf te doen. Professionele rattenvangers combineren ook rattenvallen met rattengif. Dit doen ze om de plaag definitief te stoppen. Zij weten daarnaast ook welk gif het beste is en hoe het gif veilig ingezet wordt. U wilt er natuurlijk niet zelf de dupe van worden!

  Gebruik van rattengif

  Bij een heuse rattenplaag zijn rattenvallen niet de oplossing. Ratten opereren in grote groepen en brengen in een razend tempo heel veel nakomelingen voort. Om een rattenplaag uit te roeien heeft u – niet overdreven – ongeveer 2.000 vallen nodig. Het gebruik van gif werkt bij een rattenplaag dan beter.

  Niet zelf terugplagen, maar een professional inschakelen

  Zoals we eerder al adviseerden: ga de ratten niet zelf terugplagen met rattengif, maar laat dit over aan de professionele ongediertebestrijder. Die weet hoe hij veilig met rattengif om moet gaan en hoe hij ratten effectief moet bestrijden. Door ratten effectief te verwijderen, is de kans op terugkeer minimaal en bent u definitief van de rattenplaag verlost.
  © Copyright All rights Reserved