Bel: 0575–787264

Kennis, vakmanschap en kwaliteit
Schoonmaakonderhoud en dakgootreiniging
Binnen- en buiten schilderwerk

Voip

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

Naam:*
Aanhef:*
E-Mail:*
Telefoonnummer:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
captcha
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*
Privacy Policy

Verwijder het mos en alg van het dak van uw woning of kantoor

Uw dak weer mos- en algvrij

Het is belangrijk dat uw woning of kantoorpand er goed verzorgd uitziet. Het kan vervelend zijn als u elke keer tegen mos en alg aankijkt als u de oprit oploopt. Wellicht is uw huis het enige huis in de buurt wat deze viezigheid op het dak heeft liggen. Of misschien ontvangt u vaak klanten aan huis in uw praktijk? Dan wilt u liever ook niet dat het dak van uw woning of praktijk er smoezelig uit ziet. In dat geval kunt u kijken naar een bedrijf dat u kan helpen bij het verwijderen van mos en alg van uw dak.

Hoe komt mos en alg op mijn dak?

Er zijn verschillende redenen die kunnen zorgen voor het ontstaan of de verergering van de vorming van alg of mos op het dak van uw woning of kantoor. Zo heeft de hoeveelheid licht hier zeker invloed op. Ligt uw huis in een schaduwrijke omgeving en schijnt er dus weinig zonlicht op uw dak, dan kunnen de dakpannen minder goed drogen na bijvoorbeeld een regenbui of andere weersomstandigheden. Dit bevordert de groei van alg en mos. Maar daarnaast is het ook van belang hoe stijl de dakpannen zijn gelegd. Hier geldt: hoe steiler, hoe beter. Want bij steile daken kan het water beter worden afgevoerd dan daken die plat zijn of slechts een lichte helling hebben. Tevens is het van invloed of uw woning of kantoor in de buurt staat van bomen. Deze kunnen ook troep afgeven die bovenop uw pand terechtkomen. Hierdoor is de kans op groeien van alg en mos op uw dak aanzienlijk groter.

Ga niet zelf aan de slag!

Het is begrijpelijk dat u af wilt van deze troep op uw daken. Het liefst doet u dit zo snel mogelijk, en als het even kan graag vandaag of morgen. Wat u moet voorkomen is dat u zelf probeert om deze aanslag van uw dakpannen te verwijderen. Er zijn namelijk speciale middelen voor om dit zonder schade te kunnen bewerkstelligen. Wanneer u deze niet gebruikt, brengt u hoogstwaarschijnlijk schade toe aan uw dak. En dit wilt u natuurlijk nie. Dit kan zelfs in de kosten lopen. U kunt beter een expert inschakelen. Veelvuldig werkt deze met een bepaalde preparaat dat uitzonderlijk goed werkt in het uitschakelen van mos en alg, aangezien dit levende organismen zijn. Vervolgens wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een hogedrukspuit om de overgebleven resten te verwijderen.

Doe een beroep op de specialist

Heeft u behoefte aan een schoonmaak van uw dak omtrent het verwijderen van alg en mos? Dan doet u er goed aan om een expert in te schakelen. Ga in uw buurt op zoek naar een bedrijf dat deze dienst aanbiedt en vraag hen om verdere informatie. Het is handig om uw eigen situatie uit te leggen, zodat zij weten hoe zij precies te werk kunnen gaan. Een betrouwbaar en ervaren bedrijf zal u hierover deskundig informeren of adviseren. Wij wensen u veel succes in de zoektocht naar een bedrijf dat dit resultaat naar uw wens kan bereiken.

Een vervuilde woning schoonmaken? Lees deze tips

Een vervuilde woning schoonmaken

Wanneer een woning leeggehaald wordt, dient deze altijd ‘bezemschoon’ te worden opgeleverd. Is een woning echter extreem vervuild, dan kan het zeer gewenst zijn een professioneel ontruimingsbedrijf in te schakelen. Deze bedrijven maken de woning dan geheel schoon op een professionele wijze en nemen uw zorgen uit handen. Denkt u er echter aan zelf een vervuilde woning schoon te maken? Lees dan dit blog en ontdek onze handige tips voor het zelf schoonmaken van een vervuilde woning.

Kies ervoor de woning te laten doortochten

Wij raden u aan om, in het geval van stank, de woning enkele dagen te laten doortochten. Hiervoor kunt u het beste ramen en deuren tegen elkaar openzetten. Hierdoor dringt de wind goed de woning binnen. Het kan ook zo zijn dat de lucht in de muren en de plafonds is getrokken, waar vaak sprake van is wanneer er in het huis gerookt werd. Enkel de woning laten doortochten is dan niet voldoende. Een goede optie in dit geval is dan om de muren en plafonds opnieuw te schilderen. Doordat de verf in de muren trekt, is die vervelende rooklucht snel verleden tijd. Daarbij oogt het plafond ook niet meer geel.

Gebruik schoonmaakazijn voor de woning

Schoonmaakazijn is een echte uitkomst wanneer u een woning grondig wenst te reinigen. Van schimmel in de woning heeft u door dit middel snel geen last meer van. Met name de schimmels in de kitranden in de badkamer of keuken in de woning zijn hiermee goed te verwijderen. Schimmelplekken op muren zijn echter niet met schoonmaakazijn te verwijderen. Sterker nog, het schoonmaakazijn zal de verf of het behang op de muur ernstig aantasten. Dit komt doordat schoonmaakazijn een bijtend middel is. Hier kunt u dan ook het beste een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelen.

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in

Heeft u geen tijd om zelf de woning schoon te maken of hebben uw schoonmaakwerkzaamheden weinig effect? Dat is zeer vervelend. Denk er dan eens aan om een professioneel ontruimingsbedrijf in te schakelen. Via deze weg heeft u er geen omkijken meer naar en kunt u meer de focus leggen op de afhandeling van administratieve zaken, zoals het wijzigen van het adres of de omzetting van eventuele abonnementen. Ideaal. Wij wensen u veel succes bij het schoonmaken van de woning en/of het zoeken naar een professioneel ontruimingsbedrijf!

Veranderingen facilitaire markt

Volgens een visierapport dat ABN AMRO onlangs publiceerde, selecteren opdrachtgevers steeds meer op de prijs voor facilitaire diensten. Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding uiteraard erg belangrijk is, sluiten steeds meer opdrachtgevers contracten af met goedkope facilitaire bedrijven.

Opdrachtgevers minder loyaal

Ondanks dat 65% van alle bedrijven, de schoonmaakdiensten uitbesteedt en het percentage nog voortdurend toeneemt, is de markt voor schoonmaakbedrijven aan het krimpen. Schoonmaakdiensten blijven echter een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering. Het zijn voornamelijk de ondersteunde diensten die het in tijden van crisis moeten afleggen. Daarnaast zijn opdrachtgevers tegenwoordig minder loyaal aan de schoonmaakbedrijven. Dit komt voornamelijk doordat bedrijven deze diensten zien als een commodity. Dat houdt in dat schoonmaakdiensten weinig onderscheidend zijn tussen verschillende schoonmaakbedrijven en dat de marges laag zijn geworden.

Hogere werkdruk en een lagere kwaliteit

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven overstappen naar goedkopere schoonmaakbedrijven. Daardoor proberen schoonmaakbedrijven een groter oppervlakte in kortere tijd schoon te maken. Dit zorgt voor meer druk op schoonmakers en een lagere kwaliteit. Bovendien neemt de vraag naar multiservicediensten steeds verder toe, zo verwacht ABN AMRO. VDM Facilitaire Diensten levert een enorm aantal verschillende diensten. Hiermee is onze organisatie een ideale partner voor nu en in de toekomst. Bekijk het overzicht van de diensten op deze website en neem contact op voor meer informatie.

Houd een grote voorjaarsschoonmaak

De lente is al weer in aantocht. Voor veel bedrijven is dit een goede reden om een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Oorspronkelijk komt is de voorjaarsschoonmaak afgeleid van joodse vrouwen. Deze vrouwen begonnen ruim voor Pesach met het zuiveren van hun huizen van alles waar gist in zit. Geen enkele broodkruimel mocht volgens dit joodse gebruik in het huis achterblijven. Vandaag de dag wordt daarom nog steeds veelvuldig volgens deze traditie gehandeld, al zal menigeen niet doorhebben waar de oorsprong van dit gebruik ligt.

Schoonmaakwerk uitbesteden

Veel bedrijven en andere organisaties hebben niet de kennis en de middelen in huis om zelf een efficiënte schoonmaak van de bedrijfsruimte te organiseren. Met eenvoudige schoonmaakmiddelen en onervaren medewerkers komt met vaak niet veel verder. Voor bedrijven die toch een grondige schoonmaak willen bewerkstelligen, maar het niet kunnen veroorloven om dit door hun eigen medewerkers te laten doen, bestaat er een eenvoudige oplossing. Door het schoonmaakwerk binnen uw organisatie uit te besteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf zoals Van der Meer Diensten houdt u de werkomgeving schoon, waardoor u en uw medewerkers goed kunnen blijven functioneren.

Maak gebruik van een onderhoudscontract

U kunt ons schoonmaakbedrijf inschakelen voor een eenmalige grote voorjaarsschoonmaak, maar het is ook mogelijk om een onderhoudscontract met ons aan te gaan. Dit laatste betekent dat wij volgens de door u gewenste frequentie het schoonmaakonderhoud bij u op locatie verzorgen. Zo houdt u niet alleen in het voorjaar uw bedrijf schoon, maar houdt u gedurende het hele jaar het bedrijf op orde. Bekijk deze website voor meer informatie over ons bedrijf en neem contact met ons op voor meer informatie.

Toename omzet in de schoonmaakbranche

Uit van de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs bekend heeft gemaakt, blijkt dat de omzet in de schoonmaakbranche weer in een stijgende lijn zit. Desalniettemin verkeren er nog veel schoonmaakbedrijven in zwaar weer.

Beter prestaties schoonmaakbedrijven

In het derde kwartaal van 2012 steeg de omzet in de schoonmaakbranche met zo’n 4,3% in vergelijking met et derde kwartaal van een jaar eerder. Daarmee presteren facilitaire bedrijven beter dan andere bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Naast de toename van de omzet, zijn er ook meer bedrijven bijgekomen in de schoonmaakbranche in vergelijking met vorig jaar. Dit heeft overigens voor een groot deel te maken met de toename van het aantal eenmanszaken.

Toekomstverwachtingen

De positieve berichten over de omzetstijging camoufleren voor een deel de negatieve vooruitzichten van veel schoonmaakbedrijven. Een groot deel verwacht in de toekomst een dalende omzet en één op de vier bedrijven geeft zelfs aan te verwachten dat het aantal personeelsleden inkrimpt de komende tijd. De verwachtingen van Van der Meer Facilitaire diensten zijn daarentegen een stuk positiever.

Gelijke kansen voor schoonmaakbedrijven

Schoonmaakbedrijven in het midden- en kleinbedrijf krijgen gelijke kansen als het gaat om aanbestedingen. Ook worden aanbestedingsprocedures in de toekomst meer transparant en gemakkelijker.

Nieuwe aanbestedingsregels

Na jarenlang overleg krijgen schoonmaakbedrijven in het MKB nu eindelijk het duwtje in de rug, aldus demissionair minister Verhagen. Deze nieuwe regels voor aanbestedingen zorgen niet alleen voor gelijke kansen van schoonmaakbedrijven, maar zorgen er ook voor dat bedrijven in andere branches, zoals bijvoorbeeld schildersbedrijven evenveel kans maken om een overheidsopdracht binnen te slepen.

Kleine bedrijven evenveel kans als grotere

Zo mag een organisatie met tientallen vestigingen een aanbestedingsopdracht niet in één opdracht bundelen. Dat zorgt ervoor dat ook een kleine schoonmaakdienst kan meedingen en evenveel kansen heeft als een grote schoonmaakorganisatie.

Andere regels

Een andere regel is dat er geen contractvoorwaarden aan ondernemers gesteld worden die niet redelijk zijn. Dat zorgt ervoor dat kleinere bedrijven niet verantwoordelijk zijn voor alle risico’s van bepaalde projecten. Ook komt er een onafhankelijk opererende commissie waar bedrijven terecht kunnen met allerlei klachten omtrent aanbestedingsopdrachten.

Laag BTW-tarief voor schilders

Schildersbedrijven kunnen volgens staatssecretaris Frans Weekers nu eenvoudiger het lage BTW-tarief hanteren. Schilders kunnen het BTW-tarief van 6 procent hanteren wanneer een pand ouder is dan twee jaar.

Eenvoudig hanteerbar

Om het bewijs te leveren moesten schilders een zogenoemde ouderdomsverklaring indienen bij de Belastingdienst. Echter gaat de Belastingdienst nu zelf de gegevens van een woning controleren. Dit doen zij bij de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) of bij de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). Deze nieuwe regeling zorgt ervoor dat een schildersbedrijf geen ingewikkelde procedures hoeft te volgen en maakt het eenvoudiger om het lage BTW-tarief te kunnen hanteren.

Minder administratieve lasten

Met deze maatregel volgt de staatssecretaris een oproep op van Actal. Actal is een instantie die streeft naar het terugdringen van administratieve lasten voor bedrijven.

Profiteer nu

Is uw woning ouder dan twee jaar en is deze toe aan een nieuwe verflaag? Neem dan contact op met een schildersbedrijf bij u in de buurt. Voor Overijssel en Gelderland raden wij Van der Meer diensten aan, een ervaren schildersbedrijf in Zutphen.

Reinig uw dakgoot en voorkom problemen

De herfst is begonnen en dat betekent dat de bladeren weer van de bomen vallen en uw dakgoot vervuilt raakt. Een vervuilde dakgoot kan voor grote problemen zorgen. Uw dakgoot kan verstopt raken, waardoor lekkages ontstaan. Ook kan er schimmelvorming en andere rottigheid bij komen kijken.

Om dit te voorkomen is het goed om uw dakgoot en afvoer ieder jaar grondig te laten reinigen. Als u de reiniging jaarlijks door een vakkundig bedrijf zoals Van der Meer diensten laat uitvoeren, kunt u heel wat narigheid voorkomen en kunt u ervoor zorgen dat het houtwerk van uw woning of bedrijfspand een stuk langer meegaat. Bel vandaag nog en maak direct een afspraak om uw dakgoot te laten reinigen.

Nieuwe website

Dit is de nieuwe website van Van der Meer diensten in Zutphen. Wij zijn een facilitaire dienstverlener die werkzaam is door heel Nederland. Bekijk de website of neem contact met ons op via het contactformulier als u meer informatie of een gedetailleerde offerte wilt ontvangen. Onze schoonmakers, schilders en reinigingsmedewerkers staan graag voor u klaar!

© Copyright All rights Reserved