Bel: 0575–787264

Kennis, vakmanschap en kwaliteit
Schoonmaakonderhoud en dakgootreiniging
Binnen- en buiten schilderwerk

Voip

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

Naam:*
Aanhef:*
E-Mail:*
Telefoonnummer:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*
captcha
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*
Privacy Policy

Hoe vaak moet een kantoorpand schoongemaakt worden?

Het schoonmaakonderhoud van een kantoorpand

De schoonmaak van een kantoorpand moet goed bijgehouden worden. U wilt namelijk voor een aangename werkplek voor uw medewerkers zorgen. Ook zorgt u met een schoon kantoorpand voor een goede uitstraling richting uw klanten en zakenrelaties wanneer zij langskomen. Maar hoe vaak moet u het kantoorpand (laten) schoonmaken? Verschillende vormen van schoonmaakonderhoud moeten periodiek gebeuren. Daar vertellen we meer over.

Binnenkant van het pand

Er zijn een aantal zaken die u dagelijks moet (laten) doen wat betreft schoonmaakonderhoud aan de binnenkant van uw pand. Denk hierbij aan het stofzuigen, het poetsen van de toiletten, vuilnisbakken legen en de vaat doen. De wekelijkse schoonmaaktaken zijn het schoonmaken van de bureau’s en andere oppervlakken met een schoonmaakmiddel en het reinigen van deurhendels en lichtknoppen etc. Maandelijks moeten de prullenbakken gereinigd worden, hoge en moeilijk bereikbare oppervlakken afgestoft worden, de tegelvloeren en sanitaire ruimtes handmatig geschrord worden, en de koelkasten schoongemaakt worden (hoewel we aanraden dit vaker te doen als er veel werknemers gebruik van maken). We raden u ten slotte aan om jaarlijks de vloeren grondig (en professioneel) te laten reinigen.

Buitenkant van het pand

Ook de buitenkant van het pand moet u goed (laten) schoonmaken. Dit is immers het visitekaartje van uw bedrijf. Bovendien voorkomt u door goed onderhoud dat er schade aan het pand ontstaat. Het meest onderhoud moet ongeveer jaarlijks gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het gevelonderhoud van uw pand. Er zijn echter taken die ook wat vaker nodig zijn. Zo moeten natuurlijk de ramen ook aan de buitenkant gewassen worden.

Laat de schoonmaak over aan een specialist

Het schoonmaken van een pand vergt dus flink wat werk, zoals u al kunt lezen. Daarom raden wij aan om het over te laten aan een specialist. Wij helpen u graag met het vinden van een schoonmaakbedrijf bij u in de buurt dat u verder kan helpen!

Wat doen bij ontruiming na overlijden in Haarlem?

Ontruiming na overlijden in Haarlem

Wat kunt u doen bij een ontruiming na een overlijden in Haarlem? Het overlijden van een naaste is vaak een zeer moeilijke en emotionele gebeurtenis die een zware periode met zich meebrengt. Er moeten heel veel verschillende dingen geregeld worden. Onder andere het ontruimen van de woning van de naaste. Een klus die zowel fysiek als emotioneel zwaar is. Hoe kunt u zo’n lastige klus het best aanpakken? Het is een onderwerp waar Van der Meer misschien niet vaak over schrijft, maar waar wel veel mensen mee te maken hebben of krijgen. Als schoonmaakbedrijf krijgen wij dan ook regelmatig de vraag hoe dit het best aangepakt kan worden. Daarom hebben wij dit blog over een ontruiming na overlijden in regio Haarlem voor u geschreven. Lees snel verder voor meer informatie.

Schakel een professional in

Uiteraard kunt u na het overlijden van een naaste zelf aan de slag gaan met het leegruimen van de woning. Dit is echter vaak zowel fysiek als emotioneel een behoorlijke zware taak. U heeft immers al genoeg aan uw hoofd. Daarom raden wij aan om een professional in te schakelen. Woont u in Haarlem? Ga dan zo snel mogelijk op zoek naar een betrouwbaar en ervaren ontruimingsbedrijf dat de ontruiming na overlijden in Haarlem of omgeving op zich wil nemen.

Advies op maat

Voordat u aan de slag gaat met de woningontruiming, heeft u waarschijnlijk behoorlijk wat vragen waar u mee zit. Wanneer moet het huis ontruimt worden? En waar moeten alle spullen naartoe gebracht worden? Een professioneel en ervaren ontruimingsbedrijf biedt u dan de gewenste ondersteuning en geef antwoord op uw vragen. Samen met u bekijken zij wanneer de woning schoon en leeg opgeleverd moet worden. Daarnaast hebben zij vaak veel connecties en weten ze precies waar u uw spullen heen kunt brengen. Zij helpen u dus niet alleen met de ontruiming, maar voorzien u ook van advies op maat.

De ontruiming na een overlijden in Haarlem

Hoe gaat een ontruimingsbedrijf precies te werk? Vooraf spreekt u een datum en tijd met hen af. Vervolgens komen zij naar de locatie om aan de slag te gaan. Uiteraard werken zij op een nette en respectvolle manier. Daarnaast zullen er ook nooit zomaar spullen weggegooid worden zonder dit met u te overleggen. Zij zullen de aanwezige spullen selecteren en transporteren naar u, uw familie en bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Op deze manier zorgen zij ervoor dat alle goederen de juiste bestemming krijgen. Ze laten het huis uiteindelijk netjes, fris en leeg achter. Wilt u ook hulp bij de ontruiming na een overlijden in Haarlem? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een ervaren en betrouwbaar ontruimingsbedrijf bij u in de buurt.

Deze klusjes heb je zo geklaard met een hogedruk reiniger!

Hoe werkt de hogedruk reiniger?

De hogedruk reiniger is een zeer handig gereedschap waarmee je schoonmaakklusjes buiten in een handomdraai klaart. De machine spuit een geconcentreerde straal water op het vieze oppervlak, en spuit zo het vuil weg. Veel mensen kopen de hogedruk reiniger met een bepaald doel voor ogen, en laten hem het grootste deel van de tijd ongebruikt in de garage staan. Dat is super zonde, want met een hogedruk reiniger kun je veel klussen in een mum van tijd klaren! Wij vertellen er meer over.

Schoonmaken wordt makkelijk

Met een hogedruk reiniger is schoonmaken super eenvoudig. Vooral buitenshuis maakt de hogedruk reiniger het onderhoud een klusje van niets. De hogedruk reiniger kan gebruikt worden bij het onderhoud van veel verschillende materialen en oppervlakten. Denk bijvoorbeeld aan tegels, kozijnen, afvoerbuizen en ramen.

Ideaal voor bestrating

Ook voor het reinigen van de bestrating is een hogedruk reiniger heel handig. Heb je bijvoorbeeld groene aanslag op de tegels van je terras, of zelfs tegen de muur? Een hogedruk reiniger spuit het zo weg. Vooral wanneer je een bijpassend roterend opzetstuk gebruikt wordt de stoep heel efficiënt gereinigd. Hiervoor kun je het beste een hogedruk reiniger met een zeer grote druk gebruiken.

Reinigen van de auto

Heb je er een hekel aan om met een emmer en een spons je auto schoon te maken? Bespaar op de kosten voor de wasstraat, en reinig je auto met een hogedruk reiniger. Gebruik dan wel een speciale borstel om schade aan de auto te voorkomen. Ook moet je de hogedruk reiniger ver genoeg van de auto afhouden (ongeveer 30 centimer). Onze laatste tip: let op de banden. Als je te veel druk zet op het ventiel gaat het krom staan.

Kleine klusjes

Ten slotte kun je de hogedruk reiniger ook heel goed gebruiken voor kleine klusjes. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de barbecue of de tuinmeubels. Ook kun je met een hogedruk reiniger met een groot vermogen heel makkelijk verf verwijderen. Met deze klusjes was je anders weer een paar uur mee bezig, maar met een hogedruk reiniger is het zo klaar. Eigenlijk zou iedereen wel een hogedruk reiniger kunnen gebruiken!

Hoe een rattenplaag bestrijden?

Zelf oplossen of hulp inschakelen

Ratten… ze zijn er ineens. Zonder te kloppen of bellen. En zonder uw toestemming. Het is niet voor niets dat ratten met stip op nummer 1 staan in de lijst met plaagdieren. Ook omdat we het vieze dieren vinden. En terecht, want deze knaagdieren veroorzaken flinke schade en verspreiden zelfs ziektes. Heeft u ratten gesignaleerd? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk af van die ongenode gasten. Ons advies is om een professionele rattenvanger in te schakelen om de rattenplaag te bestrijden. Denkt u dat u ze zelf de baas kunt? Dan geven we u hier enkele bestrijdingstips.

Zelf ratten bestrijden

Er zijn diverse manieren om ratten te bestrijden. Maar uiteindelijk komt u altijd uit op het gebruik van rattenvallen en rattengif. En daarmee staat u meteen voor een grote uitdaging als u weet dat ratten zich niet graag laten vangen! Bovendien zien veel mensen vaak bepaalde plekken over het hoofd waardoor de rattenplaag snel weer toeneemt. Professionele rattenbestrijders weten precies waar de ratten zitten en kennen hun looproutes. Het advies blijft dus toch om voor rattenbestrijding professionals in te schakelen. Wilt u het toch zelf proberen? Ga dan aan de slag met de volgende tips.

Rattenvallen

Er zijn verschillende soorten rattenvallen, zoals inloopvallen, klapvallen en elektronische vallen. Bij de ene val blijft de rat leven en kunt u hem uitzetten, bij de andere is de rat direct dood of gaat hij later dood door het gebruik van rattengif. Let bij het zetten van vallen altijd op de looproute van de rat: hij zal de eerste dagen de nieuwe dingen op zijn pad ontwijken, dus ook uw vallen. Na een paar dagen worden ratten nieuwsgierig en gaan ze op onderzoek uit.

Rattenvallen gecombineerd met rattengif

Vaak wordt geadviseerd rattenvallen te combineren met rattengif. Wij raden u aan om dit niet zelf te doen. Professionele rattenvangers combineren ook rattenvallen met rattengif. Dit doen ze om de plaag definitief te stoppen. Zij weten daarnaast ook welk gif het beste is en hoe het gif veilig ingezet wordt. U wilt er natuurlijk niet zelf de dupe van worden!

Gebruik van rattengif

Bij een heuse rattenplaag zijn rattenvallen niet de oplossing. Ratten opereren in grote groepen en brengen in een razend tempo heel veel nakomelingen voort. Om een rattenplaag uit te roeien heeft u – niet overdreven – ongeveer 2.000 vallen nodig. Het gebruik van gif werkt bij een rattenplaag dan beter.

Niet zelf terugplagen, maar een professional inschakelen

Zoals we eerder al adviseerden: ga de ratten niet zelf terugplagen met rattengif, maar laat dit over aan de professionele ongediertebestrijder. Die weet hoe hij veilig met rattengif om moet gaan en hoe hij ratten effectief moet bestrijden. Door ratten effectief te verwijderen, is de kans op terugkeer minimaal en bent u definitief van de rattenplaag verlost.

Verwijder het mos en alg van het dak van uw woning of kantoor

Uw dak weer mos- en algvrij

Het is belangrijk dat uw woning of kantoorpand er goed verzorgd uitziet. Het kan vervelend zijn als u elke keer tegen mos en alg aankijkt als u de oprit oploopt. Wellicht is uw huis het enige huis in de buurt wat deze viezigheid op het dak heeft liggen. Of misschien ontvangt u vaak klanten aan huis in uw praktijk? Dan wilt u liever ook niet dat het dak van uw woning of praktijk er smoezelig uit ziet. In dat geval kunt u kijken naar een bedrijf dat u kan helpen bij het verwijderen van mos en alg van uw dak.

Hoe komt mos en alg op mijn dak?

Er zijn verschillende redenen die kunnen zorgen voor het ontstaan of de verergering van de vorming van alg of mos op het dak van uw woning of kantoor. Zo heeft de hoeveelheid licht hier zeker invloed op. Ligt uw huis in een schaduwrijke omgeving en schijnt er dus weinig zonlicht op uw dak, dan kunnen de dakpannen minder goed drogen na bijvoorbeeld een regenbui of andere weersomstandigheden. Dit bevordert de groei van alg en mos. Maar daarnaast is het ook van belang hoe stijl de dakpannen zijn gelegd. Hier geldt: hoe steiler, hoe beter. Want bij steile daken kan het water beter worden afgevoerd dan daken die plat zijn of slechts een lichte helling hebben. Tevens is het van invloed of uw woning of kantoor in de buurt staat van bomen. Deze kunnen ook troep afgeven die bovenop uw pand terechtkomen. Hierdoor is de kans op groeien van alg en mos op uw dak aanzienlijk groter.

Ga niet zelf aan de slag!

Het is begrijpelijk dat u af wilt van deze troep op uw daken. Het liefst doet u dit zo snel mogelijk, en als het even kan graag vandaag of morgen. Wat u moet voorkomen is dat u zelf probeert om deze aanslag van uw dakpannen te verwijderen. Er zijn namelijk speciale middelen voor om dit zonder schade te kunnen bewerkstelligen. Wanneer u deze niet gebruikt, brengt u hoogstwaarschijnlijk schade toe aan uw dak. En dit wilt u natuurlijk nie. Dit kan zelfs in de kosten lopen. U kunt beter een expert inschakelen. Veelvuldig werkt deze met een bepaalde preparaat dat uitzonderlijk goed werkt in het uitschakelen van mos en alg, aangezien dit levende organismen zijn. Vervolgens wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een hogedrukspuit om de overgebleven resten te verwijderen.

Doe een beroep op de specialist

Heeft u behoefte aan een schoonmaak van uw dak omtrent het verwijderen van alg en mos? Dan doet u er goed aan om een expert in te schakelen. Ga in uw buurt op zoek naar een bedrijf dat deze dienst aanbiedt en vraag hen om verdere informatie. Het is handig om uw eigen situatie uit te leggen, zodat zij weten hoe zij precies te werk kunnen gaan. Een betrouwbaar en ervaren bedrijf zal u hierover deskundig informeren of adviseren. Wij wensen u veel succes in de zoektocht naar een bedrijf dat dit resultaat naar uw wens kan bereiken.

Een vervuilde woning schoonmaken? Lees deze tips

Een vervuilde woning schoonmaken

Wanneer een woning leeggehaald wordt, dient deze altijd ‘bezemschoon’ te worden opgeleverd. Is een woning echter extreem vervuild, dan kan het zeer gewenst zijn een professioneel ontruimingsbedrijf in te schakelen. Deze bedrijven maken de woning dan geheel schoon op een professionele wijze en nemen uw zorgen uit handen. Denkt u er echter aan zelf een vervuilde woning schoon te maken? Lees dan dit blog en ontdek onze handige tips voor het zelf schoonmaken van een vervuilde woning.

Kies ervoor de woning te laten doortochten

Wij raden u aan om, in het geval van stank, de woning enkele dagen te laten doortochten. Hiervoor kunt u het beste ramen en deuren tegen elkaar openzetten. Hierdoor dringt de wind goed de woning binnen. Het kan ook zo zijn dat de lucht in de muren en de plafonds is getrokken, waar vaak sprake van is wanneer er in het huis gerookt werd. Enkel de woning laten doortochten is dan niet voldoende. Een goede optie in dit geval is dan om de muren en plafonds opnieuw te schilderen. Doordat de verf in de muren trekt, is die vervelende rooklucht snel verleden tijd. Daarbij oogt het plafond ook niet meer geel.

Gebruik schoonmaakazijn voor de woning

Schoonmaakazijn is een echte uitkomst wanneer u een woning grondig wenst te reinigen. Van schimmel in de woning heeft u door dit middel snel geen last meer van. Met name de schimmels in de kitranden in de badkamer of keuken in de woning zijn hiermee goed te verwijderen. Schimmelplekken op muren zijn echter niet met schoonmaakazijn te verwijderen. Sterker nog, het schoonmaakazijn zal de verf of het behang op de muur ernstig aantasten. Dit komt doordat schoonmaakazijn een bijtend middel is. Hier kunt u dan ook het beste een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelen.

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in

Heeft u geen tijd om zelf de woning schoon te maken of hebben uw schoonmaakwerkzaamheden weinig effect? Dat is zeer vervelend. Denk er dan eens aan om een professioneel ontruimingsbedrijf in te schakelen. Via deze weg heeft u er geen omkijken meer naar en kunt u meer de focus leggen op de afhandeling van administratieve zaken, zoals het wijzigen van het adres of de omzetting van eventuele abonnementen. Ideaal. Wij wensen u veel succes bij het schoonmaken van de woning en/of het zoeken naar een professioneel ontruimingsbedrijf!

Veranderingen facilitaire markt

Volgens een visierapport dat ABN AMRO onlangs publiceerde, selecteren opdrachtgevers steeds meer op de prijs voor facilitaire diensten. Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding uiteraard erg belangrijk is, sluiten steeds meer opdrachtgevers contracten af met goedkope facilitaire bedrijven.

Opdrachtgevers minder loyaal

Ondanks dat 65% van alle bedrijven, de schoonmaakdiensten uitbesteedt en het percentage nog voortdurend toeneemt, is de markt voor schoonmaakbedrijven aan het krimpen. Schoonmaakdiensten blijven echter een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering. Het zijn voornamelijk de ondersteunde diensten die het in tijden van crisis moeten afleggen. Daarnaast zijn opdrachtgevers tegenwoordig minder loyaal aan de schoonmaakbedrijven. Dit komt voornamelijk doordat bedrijven deze diensten zien als een commodity. Dat houdt in dat schoonmaakdiensten weinig onderscheidend zijn tussen verschillende schoonmaakbedrijven en dat de marges laag zijn geworden.

Hogere werkdruk en een lagere kwaliteit

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven overstappen naar goedkopere schoonmaakbedrijven. Daardoor proberen schoonmaakbedrijven een groter oppervlakte in kortere tijd schoon te maken. Dit zorgt voor meer druk op schoonmakers en een lagere kwaliteit. Bovendien neemt de vraag naar multiservicediensten steeds verder toe, zo verwacht ABN AMRO. VDM Facilitaire Diensten levert een enorm aantal verschillende diensten. Hiermee is onze organisatie een ideale partner voor nu en in de toekomst. Bekijk het overzicht van de diensten op deze website en neem contact op voor meer informatie.

Houd een grote voorjaarsschoonmaak

De lente is al weer in aantocht. Voor veel bedrijven is dit een goede reden om een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Oorspronkelijk komt is de voorjaarsschoonmaak afgeleid van joodse vrouwen. Deze vrouwen begonnen ruim voor Pesach met het zuiveren van hun huizen van alles waar gist in zit. Geen enkele broodkruimel mocht volgens dit joodse gebruik in het huis achterblijven. Vandaag de dag wordt daarom nog steeds veelvuldig volgens deze traditie gehandeld, al zal menigeen niet doorhebben waar de oorsprong van dit gebruik ligt.

Schoonmaakwerk uitbesteden

Veel bedrijven en andere organisaties hebben niet de kennis en de middelen in huis om zelf een efficiënte schoonmaak van de bedrijfsruimte te organiseren. Met eenvoudige schoonmaakmiddelen en onervaren medewerkers komt met vaak niet veel verder. Voor bedrijven die toch een grondige schoonmaak willen bewerkstelligen, maar het niet kunnen veroorloven om dit door hun eigen medewerkers te laten doen, bestaat er een eenvoudige oplossing. Door het schoonmaakwerk binnen uw organisatie uit te besteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf zoals Van der Meer Diensten houdt u de werkomgeving schoon, waardoor u en uw medewerkers goed kunnen blijven functioneren.

Maak gebruik van een onderhoudscontract

U kunt ons schoonmaakbedrijf inschakelen voor een eenmalige grote voorjaarsschoonmaak, maar het is ook mogelijk om een onderhoudscontract met ons aan te gaan. Dit laatste betekent dat wij volgens de door u gewenste frequentie het schoonmaakonderhoud bij u op locatie verzorgen. Zo houdt u niet alleen in het voorjaar uw bedrijf schoon, maar houdt u gedurende het hele jaar het bedrijf op orde. Bekijk deze website voor meer informatie over ons bedrijf en neem contact met ons op voor meer informatie.

Toename omzet in de schoonmaakbranche

Uit van de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs bekend heeft gemaakt, blijkt dat de omzet in de schoonmaakbranche weer in een stijgende lijn zit. Desalniettemin verkeren er nog veel schoonmaakbedrijven in zwaar weer.

Beter prestaties schoonmaakbedrijven

In het derde kwartaal van 2012 steeg de omzet in de schoonmaakbranche met zo’n 4,3% in vergelijking met et derde kwartaal van een jaar eerder. Daarmee presteren facilitaire bedrijven beter dan andere bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Naast de toename van de omzet, zijn er ook meer bedrijven bijgekomen in de schoonmaakbranche in vergelijking met vorig jaar. Dit heeft overigens voor een groot deel te maken met de toename van het aantal eenmanszaken.

Toekomstverwachtingen

De positieve berichten over de omzetstijging camoufleren voor een deel de negatieve vooruitzichten van veel schoonmaakbedrijven. Een groot deel verwacht in de toekomst een dalende omzet en één op de vier bedrijven geeft zelfs aan te verwachten dat het aantal personeelsleden inkrimpt de komende tijd. De verwachtingen van Van der Meer Facilitaire diensten zijn daarentegen een stuk positiever.

Gelijke kansen voor schoonmaakbedrijven

Schoonmaakbedrijven in het midden- en kleinbedrijf krijgen gelijke kansen als het gaat om aanbestedingen. Ook worden aanbestedingsprocedures in de toekomst meer transparant en gemakkelijker.

Nieuwe aanbestedingsregels

Na jarenlang overleg krijgen schoonmaakbedrijven in het MKB nu eindelijk het duwtje in de rug, aldus demissionair minister Verhagen. Deze nieuwe regels voor aanbestedingen zorgen niet alleen voor gelijke kansen van schoonmaakbedrijven, maar zorgen er ook voor dat bedrijven in andere branches, zoals bijvoorbeeld schildersbedrijven evenveel kans maken om een overheidsopdracht binnen te slepen.

Kleine bedrijven evenveel kans als grotere

Zo mag een organisatie met tientallen vestigingen een aanbestedingsopdracht niet in één opdracht bundelen. Dat zorgt ervoor dat ook een kleine schoonmaakdienst kan meedingen en evenveel kansen heeft als een grote schoonmaakorganisatie.

Andere regels

Een andere regel is dat er geen contractvoorwaarden aan ondernemers gesteld worden die niet redelijk zijn. Dat zorgt ervoor dat kleinere bedrijven niet verantwoordelijk zijn voor alle risico’s van bepaalde projecten. Ook komt er een onafhankelijk opererende commissie waar bedrijven terecht kunnen met allerlei klachten omtrent aanbestedingsopdrachten.

© Copyright All rights Reserved