Bel: 0575–787264

Kennis, vakmanschap en kwaliteit
Schoonmaakonderhoud en dakgootreiniging
Binnen- en buiten schilderwerk
Voip

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  captcha

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*

  Privacy Policy

  Rioolstank oplossen

  Zelf rioolstank oplossen of hulp inschakelen?

  Heb je wel eens een rioolstank in huis (gehad)? Dat duidt op rioolproblemen. Soms kun je die zelf oplossen, maar vaak heb je er professionele hulp bij nodig. Lees daarom ons blog met tips hoe je rioolstank kunt oplossen. Ga je het zelf doen of kies ervoor experts inschakelen?

  Oorzaken rioolstank in huis

  ​Er zijn zaken die kunnen zorgen voor rioolstank in huis. Achterhalen waar de stank vandaan komt, is dan het eerste wat je moet doen. Dat is niet altijd makkelijk. Maar je zou kunnen beginnen in de badkamer, de keuken of het toilet. Op plekken dus waar aansluitingen op het riool zijn.

  Stank in de badkamer

  ​Rioolstank in de badkamer kan afkomstig zijn uit de afvoer van het doucheputje of een wastafel. De kans is aanwezig dat de vieze lucht wordt veroorzaakt door een slecht functionerende een zwanenhals of sifon. Dat kan gebeuren als er lange tijd water instaat en verder niet wordt gebruikt. Je kunt kijken of goed doorspoelen dan de oplossing is.

  Verstopping

  Ook een vervuiling of verstopping kan de rioolstank veroorzaken. Je kunt dit proberen op te lossen door de sifon open te draaien en van binnen te reinigen. Gebruik daarvoor de ouderwetse ‘plopper’, een ontstoppingsveer of reinigingsmiddelen. Als je kiest voor de laatste mogelijkheid, voorkom dan het gebruik van chemische middelen. Die kunnen schadelijk zijn voor de leidingen.

  Andere oorzaken van rioolstank in je woning

  ​Als de rioolstank merkbaar is in je hele woning, kan een slechte ontluchting van het riool de oorzaak zijn. Want als stinkend water door het riool loopt, verplaatst de lucht zich. Hoor je daarbij ook dat de afvoeren in huis een borrelend geluid maken, dan kan dit wijzen op problemen met de ontluchting. Daarnaast kunnen ook lekkages de oorzaak zijn. Bijvoorbeeld in de kelder of in de kruipruimte.

  Rioollucht laten oplossen

  ​Als je de rioolstank zelf niet kunt oplossen, kun je hiervoor het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Je kunt met een gerust hart contact opnemen met een ontstoppingsdienst voor een rioolstank oplossen. Lekkageservice van Gerven helpt graag om de vieze rioolgeur in huis te laten verdwijnen. Zij zoeken graag met je naar de oorzaak van de overlast. Oplossen zal dan ook geen probleem zijn.

  Je kunt ook altijd even contact met ons opnemen. Wij verwijzen je graag door.
  © Copyright All rights Reserved