Bel: 0575–787264

Kennis, vakmanschap en kwaliteit
Schoonmaakonderhoud en dakgootreiniging
Binnen- en buiten schilderwerk
Voip

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  captcha

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*

  Privacy Policy

  Stukadoor in Gouda

  Scheuren in stucwerk herstellen

  Scheuren in het stucwerk zijn echt een doorn in het oog. Het hele pand ziet er direct een stuk minder verzorgd uit. Daarom wilt u bestaande scheuren het liefst zo snel mogelijk laten repareren. Of zorg ervoor dat u scheuren en beschadigingen in de eerste plaats weet te voorkomen. Hoe u dat doet? Dat vertellen we u graag in dit blog. Lees ook wat mogelijke oorzaken van de schade zouden kunnen zijn.

  Oorzaken van gescheurd stucwerk

  Er zijn verschillende oorzaken denkbaar voor het scheuren van stucwerk. Drie veelvoorkomende oorzaken zetten we voor u op een rij:

  • Wanneer het stucwerk is aangebracht door iemand zonder ervaring, is de kans op beschadigingen een stuk groter.
  • Heeft u veel vocht in huis? Dan kan er schimmel vormen op de wanden, waardoor stucwerk af kan bladderen of zelfs kan gaan scheuren.
  • Temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat materiaal uitzet en weer inkrimpt. Door grote verschillen in de temperatuur kunnen er ook scheuren ontstaan in het stucwerk.

  Scheuren voorkomen

  Voorkomen is beter dan genezen, zeggen wij altijd maar. Daarom is het in de eerste plaats belangrijk om een professional in te schakelen wanneer u een pand wilt laten stucen. Zo krijgt u gegarandeerd een goed resultaat. Ook is het belangrijk om uw woning regelmatig goed te luchten. En zorg sowieso voor een goed ventilatiesysteem. Daarnaast raden we aan om direct actie te ondernemen wanneer u kleine oneffenheden ziet ontstaan. Op die manier voorkomt u dat de schade zich uitbreidt.

  Stucwerk zelf repareren

  U kunt proberen om beschadigd stucwerk zelf te herstellen. Hierbij is de kans echter wel groot dat het probleem na een tijdje weer terug komt. Daarom is het verstandiger om een goede stukadoor in Gouda in te schakelen. Dan weet u zeker dat het stucwerk op de juiste manier en met geschikte materialen wordt hersteld.

  Bekijk ook onze andere blogberichten voor meer tips over het onderhouden van uw pand.
  © Copyright All rights Reserved