Bel: 0575–787264

Kennis, vakmanschap en kwaliteit
Schoonmaakonderhoud en dakgootreiniging
Binnen- en buiten schilderwerk
Voip

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  captcha

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*

  Privacy Policy

  Is uw thermostatische kraan stuk?

  Ga goed na waarom uw kraan het mogelijk niet meer doet

  Geen warm water meer hebben is iets wat wij als moderne mensen maar moeilijk kunnen verdragen. Wij vinden dat vervelend als we onder de douche willen springen of, veel erger nog, als we er al onder staan! We denken er niet graag aan, maar nu moet het even. Als er geen warm water uit de kraan komt, kunnen er meerdere dingen loos zijn. We vertellen er in dit blog graag wat meer over. Wie weet is het nuttig voor u.

  Is de kraan verkalkt?

  Als uw thermostatische kraan geen warm water geeft, kan hij vol met kalk zitten. Dat wordt dan veroorzaakt door het kalkhoudende water dat wij in Nederland in het waterleidingnet hebben zitten. Die kalk kan de leidingen en het mechanisme van de thermostatische kranen aantasten. Wij adviseren u dan ook om uw kranen te ontkalken als u merkt dat ze zwaarder open en dicht draaien. En als een thermostaatkraan al te veel verkalkt is, kunt u de temperatuur nog slechts moeilijk of zelfs helemaal niet meer goed regelen. Het water blijft (te) koud of warm, hoe hard u ook aan de kraan draait.

  Hoe de kraan ontkalken?

  Het ontkalken van de kraan gaat als volgt. Pak er voor de zekerheid eerst wel even de montagehandleiding van de kraan bij. Daarna kunt aan de slag. Start met het ontkalken van de kardoes (ook wel cartouche genoemd) van de kraan. De kardoes vindt u in het kraanhuis van de kraan. Trek de kardoes uit het kraanhuis en dompel hem tien minuten onder in een glas met (schoonmaak)azijn of snelontkalker tot aan de roestvrijstalen ring. De kalk zal dan vanzelf losweken. Spoel daarna de kardoes af. Maak vervolgens de rubberen ringetjes en zeefjes los. Vet de ringetjes in met siliconenvet en reinig de zeefjes. Zet daarna de kraan weer netjes in elkaar. U heeft dat goed gedaan als u weer lekker warm water uit de kraan voelt komen.

  Douchekraan ontkalken

  Doet uw thermostatische douchekraan het ook niet meer naar behoren? Volg dan dezelfde stappen als hierboven. Maar nu is het ook belangrijk om de douchekop zelf schoon te maken. Reinig die in een emmer water met (schoonmaak)azijn. De kalk in de gaatjes zal oplossen. Het fijne resultaat is een heerlijk regelmatige douchestraal. Heeft u overigens na deze ontkalkingsactie nog steeds geen warm water? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat uw cv-ketel gerepareerd of vervangen moet worden. Dan kunt u het beste een loodgieter bellen. Het kan ook zijn dat u de thermostatische kraan moet vervangen.

  Was dit een nuttig artikel voor u? We horen het graag. Stuur uw reactie naar ons contactformulier op de website. Hartelijk dank alvast!
  © Copyright All rights Reserved