Bel: 0575–787264

Kennis, vakmanschap en kwaliteit
Schoonmaakonderhoud en dakgootreiniging
Binnen- en buiten schilderwerk
Voip

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  captcha

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*

  Privacy Policy

  Vloer en wandtegels schoonmaken badkamer

  Zo reinig je natuursteen in je badkamer

  Als je een mooie badkamer hebt dan wil je die natuurlijk zo lang mogelijk zo schoon en stralend mogelijk houden. Daarvoor is goed onderhoud belangrijk. Het schoonhouden van de standaard tegelsoorten is niet zo’n punt, maar als je natuursteen in je badkamer hebt, dan is er een aantal zaken waar je extra goed op moet letten. Welke zaken? Dat vertellen we je in dit blog!

  Ga voor de juiste schoonmaakmiddelen

  Als het op natuursteen aankomt is het kiezen van de juiste schoonmaakmiddelen extra belangrijk. Heb je hardsteen, marmer of travertin in de badkamer? Gebruik dan nooit azijn. Kies voor natuursteen altijd voor schoonmaakmiddelen met een lage PH-waarde. Het beste is om natuursteen zachtjes schoon te boenen met een vochtige microvezeldoek. Veel doeken en sponzen zijn namelijk al snel te grof voor natuursteen. Microvezeldoeken zijn dusdanig zacht dat deze je natuursteen in ieder geval niet beschadigen. We raden ook het gebruik van een schuurspons af. Hierbij bestaat namelijk altijd wel de verleiding om een bepaald stukje toch iets harder te boenen met de schuurzijde. Als een microvezeldoek met alleen water niet voldoende is om het natuursteen schoon te maken, kun je kiezen voor een zachte edelzeep of een ander schoonmaakmiddel dat geschikt is voor natuursteen.

  Doe dit vooral niet!

  We hebben al aangegeven dat je geen schoonmaakmiddelen moet gebruiken met een hoge PH-waarde. Maar als je aan de slag gaat met een middel dat wél geschikt is voor natuursteen, is het verstandig om ook hiervan niet teveel te gebruiken. Als je teveel ervan gebruikt loop je het risico dat het schoonmaakmiddel tussen de groeven van je natuursteen gaat zitten en je het niet meer weg krijgt. Omdat het middel blijft doorwerken, loop je het risico dat het natuursteen op bepaalde plekken wordt aangetast en er juist daardoor ongewenste vlekken ontstaan. Gebruik als schoonmaakmiddel in ieder geval nooit: azijn, groene zeep, glansmiddelen, kalkreiniger en bleek.

  Met deze onderhoudstips houd jij je natuursteen in de badkamer lang als nieuw! Meer tips over het schoonhouden van je interieur? Neem dan gerust contact met ons op.
  © Copyright All rights Reserved