Bel: 0575–787264

Kennis, vakmanschap en kwaliteit
Schoonmaakonderhoud en dakgootreiniging
Binnen- en buiten schilderwerk
Voip

Ja, ik wil graag offertes ontvangen!

  Naam:*

  Aanhef:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  captcha

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*

  Privacy Policy

  Zelf uw schoorsteen vegen, verstandig of niet

  Waarom een professionele schoorsteenveger inhuren?

  Iedereen die een kachel gebruikt, weet dan eens in de zoveel tijd de schoorsteen geveegd moet worden. Zeker degenen die een houtkachel of open haard stoken weten dat periodieke reiniging noodzakelijk is. U wilt namelijk niet dat het rookkanaal verstopt raakt of dat er zelfs brand in de schoorsteen ontstaat. Uiteraard kunt u zelf proberen om uw schoorsteen te vegen, maar is dat verstandig of niet? Of is het beter om hiervoor een professioneel bedrijf in te huren? U leest er hieronder meer over

  Zelf uw schoorsteen vegen

  U kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met uw schoorsteen vegen. Dat is best een pittig klusje! U moet er uiteraard uw dak voor opklimmen. Daarvoor heeft u natuurlijk een goede ladder nodig. Het is niet verstandig om door het bovenste raam van uw woning en de dakgoot toegang tot uw dak proberen te krijgen. Dat is levensgevaarlijk! U gebruikt dus een ladder die stevig moet staan en die bij voorkeur gezekerd is aan uw huis. Het hebben van hoogtevrees maakt een schoorsteen vegen ook niet makkelijker. U moet er toch niet aan denken dat u er op uw dak achter komt dat u eigenlijk niet meer verder durft te gaan, of niet naar beneden durft. Dan hebben we het nog niet gehad over de kennis die u moet hebben van het reinigen van een schoorsteen om hem daarna weer veilig te kunnen gebruiken. Als u deze kennis niet heeft, is uitbesteden van een schoorsteen vegen aan een professional een betere optie.

  Schoorsteen vegen uitbesteden is veilig en makkelijk

  Ziet u het zelf niet echt zitten om met uw eigen kennis en vaardigheden uw schoorsteen te vegen? Besteed deze klus dan uit aan een professionele schoorsteenveger. Door heel Nederland verspreid, zijn ze te vinden. Een rondgang via Google zal veel duidelijk maken. 

  Heeft u een schoorsteenveger gevonden? Dan kan deze een keer bij u langskomen om de klus te klaren. Maar u kunt ook een abonnement afsluiten voor periodieke reiniging tijdens het stookseizoen. Zo hoeft u niet steeds een afspraak te maken voor het schoorsteen vegen. Bovendien bent u zo ook goedkoper uit. Kortom: Zelf uw schoorsteen vegen, verstandig of niet? U kunt prima zelf beslissen wat wijsheid is. Wij denken dat het verstandiger is om hiervoor een professionele schoorsteenveger in te huren. 

  Reageren op dit blog? Dat kan via het contactformulier. 
  © Copyright All rights Reserved